Social design voor pensioenDit is Ada van Dijk

Ik ben de social designer achter Studio Van Dijk. Ik weet veel van de praktische planning en de aanloop naar pensioen. Ik maak graag iedereen meer toekomstbewust, ondernemend en zelfvoorzienend.

Het fundament in mijn pensioenoplossingen is vier jaar studie rond mijn Master Integrated Design aan TU Koln. Daar aan voorafgaand heb ik sinds 1989 gewerkt in de financiele dienstverlening. Eerst als IT medewerker, daarna als vormgever, interaction designer, design manager en brand manager. Mijn Master These 'Can Time Banking increase Pension Awareness?' is het startpunt van een ambitieus plan voor het opzetten van een nationaal tijdpensioen gebaseerd op de tijdmunt Tijdo.

Wat is social design voor pensioen?

Veel Nederlanders weten geen raad met de vergrijzing, de verhoging van de AOW ingangsdatum en de veranderingen in het pensioenstelsel. De transitievraagstukken hieromheen interesseren me.

Ik ontwikkel services die een actieve omgang met deze pensioenveranderingen bevordert en mensen aanspoort om juist rondom hun pensioen het beste uit hun leven te halen.

Dat gaat met inzichten, methoden en technieken uit service design, social design en uit de geestes- en economische wetenschappen. Ik werk samen met ondernemers, theatermakers, koks, event organisatoren, politici, mensen uit de zorg en de gemeente. Af en toe schrijf ik een stuk op Follow The Money, Nu.nl of PensioenPro, de web site voor pensioenprofessionals.